Sintef har utarbeidet en rapport som oppsummerer erfaringene fra de tre innsatsområdene regionalt perspektiv, styringsdimensjonen og kulturarv og kulturmiljø som ressurs. Sluttnotatet gir en analyse og anbefalinger for hvilke forutsetninger som må til for at By- og BygdeLAB skal være et bærekraftig samskapingsverktøy i Innherredskommunene.

Målettingen for Sintefs følgeforskning har vært å bidra med tematisk og prosessuell kunnskap, innsikt og anbefalinger som styrker Innherredsregionen og arbeidet med å knytte kommunene tettere sammen i den videre utvikingen av By- og bygdeLAB som permanent metode for bærekraftig plan- og utviklingsarbeid.

Bakgrunnen for arbeidet var at kommunenes arbeid med innbyggerinvolvering gjennom bl.a. Living Lab og samskaping, bolystteam og oppgaveutvalg, Attrakctiv Nordic Towns og første fase av By- og bygdelab. 

Samskaping som strategi for endring og eksperimenterende living-lab-metodikk, faglige perspektiv og politiske føringer. En modell som er utviklet gjennom arbeidet med å utarbeide et kurs i samskaping for folkevalgte. Kursheftet finner dere på hjemmesiden til regionrådet under fanen By- og stedsutvikling.

 

Rapporten blir offentliggjort 17. mars i forbindelse med overlevering til styringsgruppen for prosjektet, arbeidsutvalget i regionrådet - ordførerne.

Bilde: Innherred regionråd, fra siste prosjektgruppemøte 19. februar 2025

Bak fra venstre Kristin Østgård kultursjef/plan Snåsa kommune, Anne Haga Visit Innherred, Tove Nordgaard byantikvar Levanger kommune, Marthe Leistad Bakken samfunnsutvikler Verdal kommune, Ingvild Aasen kultursjef Verdal kommune, Kristin Bjerke Denstadli planlegger Inderøy kommune, Ingrid Stai kultursjef Inderøy kommune. Foran fra venstre Håkon Sivertsen forsker Sintef, Marit Moe daglig leder Innherred regionråd/prosjektleder og Lisa Ekman forsker Sintef.